VillaVilla Topoject / AND (4 Pictures)


 

The house is located in a small valley in a mountainous area near Seoul, Korea. The house opens up toward the south view and a small creek running along the side. While the valley slopes upward, series of houses intermittently continue facing a 3 meter wide road. Instead of making walls or fences towards the road, the house gently lifts up the topography to form private spaces inside. Villa Topoject rejects the dichotomy of object building versus landscape building. It is a mutant born as a hybrid of the two kinds, and it focuses on the transformation process between the two typologies.  The continuous exterior spaces meet the interior spaces at all levels adding compact, yet rich spatial qualities. The boundary between exterior and interior, land and building, subject and object becomes ambiguous.

This slideshow requires JavaScript.

Source: FB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s